Tredje dagen här i paradiset.. =) Vet dock inte riktigt om jag tycker att Koh Samui är ett paradis. Fast det kan nog bero på att vi bor så där ganska off – det är nästan 3 kilometer till gymet, 2.5 km till centrum och lika långt till stranden. Avståndet i sig är väl egentligen inga större problem – problemet är att vi bor uppe i ”bergen” vilket innebär att en cykeltur hem från stranden hade varit olidlig. Det är backigt om man säger så…=)

Ön i sig är nog väldigt trevlig. Vi har sett en liten del av den när vi har varit ute med vår fina Moped som nu är döpt till The Beast enligt Tobias. I förrgår försökte vi hitta en strand som våra Dalmasar till grannar rekommenderade – Choeng Mon. Det skulle vara en lugn strand med fint vatten och billig mat. Vi körde väl si så där 1 mil fel innan vi hittade rätt väg att svänga in på. Men stranden i sig var väldigt trevlig. Fin sand, gratis solstolar, fint vatten, god frukttallrik. Vill man kan man även testa på parasailing, åka bananbåt och hyra jetski på Choeng Mon.

På vägen till Choeng Mon stannade vi till vid Big Buddha. Det är tydligen en väldigt stor turistattraktion. När vi var där var det inte jättemycket folk. Det kan dock bero på att vi var där mitt på dagen på vår tur att hitta till stranden…=) Vid Big Buddha kunde vi äntligen sätta oss ner och äta riktigt god mat med utsikt över havet och de landande flygplanen…=)

Typisk turistbild..=)

Så här fint kan man ha det när man sitter och äter... =)

Igår tog vi moppen till Chaweng Beach istället. Där skulle det vara mer liv och rörelse. Och det var det – mycket mer folk och lite yngre folk. Även här kunde man hyra jetski osv. Däremot kostade solstolarna 100 baht per styck UTAN madrasser. Tyckte inte det var värt det den korta stund vi skulle vara där så vi la oss på sanden istället. Och det ska jag ALDRIG göra om. Man har för tusan finsand precis överallt!!! Det blir till att införskaffa ett stort lakan eller en stor sarong så att man slipper ligga halvvägs på sanden… =)

Igår var vi också på bio här i Chaweng. Bara en dryg kilometer från oss finns ett stort varuhus – Tesco Lotus – där man hittar det mesta. Kläder, restauranger, mataffär, bowling och bio. Vi såg den nya Apornas Planet. Vi var rörande överrens om att den kunde helt klart varit sämre. 280 baht betalade vi för 2 biljetterr – ett helt överkomligt pris…=)

Vi har också fått vår första banan pancake – dock inte lika god som på Koh Tao men tillräckligt smarrig ändå. Tobias har dessutom vågat sig på att testa både gräshoppor och larver på en marknad som vi besökte häromdagen. Helt galet äckligt…=)

Banan och Nutella is tha shit!

Den här godingen slank ner hos Tobias tillsammans med en gräshoppa...

Lämna ett svar