Andra Anhalten På Äventyret

 

Koh Samui och Koh Tao.

Efter nästan 2½ veckas hårdträning är det nu dags för riktig avkoppling. I onsdags lämnade vi Rawai (med lite sorg i hjärtat) för att spendera en natt på Koh Samui för att sedan åka vidare till Koh Tao i torsdags. På Koh Samui hyrde vi en jättefin bungalow alldeles precis vid stranden. Slöade en stund i vars en hängmatta på stranden och njöt av det
fridfulla havet. Vi njöt av en sådär god middag och gick sedan hem och la oss. Klockan 06.00 ringde klockan på torsdagen. Båten till Koh Tao avgick 08.00 och innan dess skulle vi checka ut, ta oss till piren och även äta frukost.
 

Åkte propellerplan för första gången i mitt liv. Phuket – Koh Samui
Stranden nedanför vår bungalow på Koh Samui
Vilar en stund i en hängmatta på stranden på Koh Samui

Resan gick bra och väl framme på Koh Tao, incheckade och installerade, tog vi våra strandsaker och gick ner på stranden. Helt okej strand, däremot sjukt lågt vatten hela tiden vilket gör att man bara ligger och plaskar i knähögt vatten. Men det är nice. Riktig avkoppling. Tobbe han har börjat med sitt Padi Open Water dykcert, och tillbringar nästan hela dagarna tillsammans med sina kurskamrater. Vi ses en stund vid lunch för att äta tillsammans och sedan ses vi igen på kvällen när han är klar. Själv tillbringar jag första halvan på dagen nere på stranden. Läser en bra bok, lyssnar på en annan bra bok, plaskar i det ljumma vattnet, dricker en god fruktshake och funderar på livet i allmänhet. Jag mår bra!! =)

Mixed Fruit Shake
Här på stranden njuter jag av dagarna på Koh Tao

 

Efter lunch tar jag ett break vid poolen, som förövrigt inte är så trevlig som man kan önska sig. Alla dykare gör sina förberedande tester i poolen så den är inte direkt jätteren, dessutom är det varmare i poolen än i havet, vilket gör att man inte svalkar sig speciellt mycket. Gnäll? Njaa.. mest ett konstaterande. När jag är nöjd med dagen börjar jag min vandring uppför alla backar och trappor för att komma till vår lägenhet/bungalow. Hilltop Wiew fastnade vi visst för när vi läste om Baan´s  Diving Resort. Och visst fasen är det på toppen av berget. Man är helt död när man kommer upp till vår verandra, och träningsvärk i vaderna så det heter duga. Men oj vilken utsikt vi har!! Det är värt varenda höjdmeter!

Lagom trevlig utsikt från vår terass…=)
Ner dit är bara en tredjedel av vägen… Bra motion om inget annat..=)

Koh Tao är en mysig liten ö. Kanske i det minsta laget för min smak. De här dagarna är det perfekt eftersom det är avkoppling jag vill ha, men sen lär jag nog vara nöjd. Något dyrare än i Rawai och något sämre mat, än så länge, men annars är det helt fantastiskt. Fast vi har inget internet, vilket gör att jag inte kan uppdatera speciellt mycket och ofta. Minns inte om vi har internet i Bangkok (kan nästan tänka mig det), annars får ni helt enkelt ha uppdateringarna när jag är hemma igen.

Nu är det dags för den dagliga eftermiddagsvilan innan Tobbe han kommer tillbaka från sin dykkurs.

Sköt om er!

Lämna ett svar