Asiatisk svamppasta och Thailand

Dagen till ära gjorde jag en fantastisk middag nu ikväll – Asiatisk svamppasta. Tog 15 minuter att svänga ihop och smakade gudomligt. Något att rekomendera…=)

Smarrigt värre..=)

Jag har känt mig lite upp och ner de senaste månaderna. Därför har jag inte haft varken ork eller lust att sätta mig ner och skriva här. Men nu kände jag att det var dags att uppdatera lite. Det har ju trots allt hänt en hel del saker den senaste tiden om man säger så. Vet inte riktigt vart jag ska börja för att det inte ska bli alldeles förvirrat. Men jag gör ett försök…

I vintras, när vi var i Thailand, började jag fundera på att det kanske kunde vara trevligt att bo där ett år. Men för att leva behöver man pengar och jag har inte tillräckligt med pengar för att klara mig ett helt år utan inkomst. Jag bestämde mig då för att söka jobb i Thailand! Sagt och gjort – mitt personliga brev åkte till Moskva för att bli granskat av rektorn på Svenska skolan och efter lite korrigeringar kände jag mig grymt nöjd. Skickade iväg min ansökan och väntade spänt på besked.

Under tiden fick jag veta att jag är övertalig på den skolan jag jobbar på nu och ska bli förflyttad till en annan skola i kommunen. Strax efter fick jag veta att halva skolan som jag jobbar på nu eventuellt ska flytta till andra lokaler och bli en EGEN skola. Jag var på möte med rektorn på den ”nya” skolan strax innan påsk. Mer eller mindre förvirrad över hur saker och ting ter sig gick jag därifrån med en STOR klump i magen. Jag är INTE redo för den tjänsten som jag blev erbjuden. Det dumma är att jag i princip inte får lov att tacka nej. Då kan det nämligen sluta med att jag står helt utan jobb. Samtidigt håller jag mina tummar för att flytten blir av redan till hösten så att jag kan följa med skolan som ska flytta – men det är inget vi vet förrän efter den 19 Maj. PHUST!
Beskedet från Thailand drog  ut på tiden och jag hade nästan gett upp hoppet, men så fick jag ett mail som tände hoppet igen. Tyvärr släcktes det igen ett par dagar senare. Jag fick alltså inte jobbet jag sökte. Samtidigt som jag innerst inne anade att det inte skulle gå vägen så gick jag ändå och hoppades på ett positivt besked, så när jag fick ett nej så kändes det jäkligt tungt.

Nåväl – jag ändrade snabbt mina tankar och ställde in mig på att vi skulle flytta istället och började fundera på hus osv, men det tog jag snabbt tillbaka igen. Helt plötsligt pratade vi om att flytta till Thailand i alla fall – fast bara stanna ett halvår. Snabbt som tusan skickade jag iväg ett par ansökningar till Högskolor/Universitet till olika kurser som går på distans. På så sätt kan inte någon arbetsgivare – oavsett vilken skola jag befinner mig på – neka mig tjänstledigt. Så där är vi nu.

Vi ska alltså åka till Thailand i  alla fall och bo där i drygt 5 månader. I mitten på Augusti sätter vi oss på planet och sen landar vi i Sverige igen strax innan vårterminen börjar 2012. Grymt ska det bli! Nu ska bara allt är hemma fixas – telefon, internet, el, lägenhet, post, bil, CSN osv… Vad och hur ska vi göra med dessa?! Sånt måste vi klura på nu de närmaste dagarna. Sen gäller det att hitta ett riktigt nice boende för tiden vi är iväg – men det är det minsta problemet egentligen. Sånt löser sig alltid – om inte förr så väl när vi kommer på plats..=)

Så här nice ska vi ha det i 5 månader...=)

Detta känns grymt bra! Ska bli riktigt spännande och riktigt skoj! ONCE IN A LIFETIME!!! =)

Lämna ett svar