Elefanttrekking och poolhäng

Efter vår kväll på Dino Park med Annika och Erik och efter en god natts sömn kände Tobbe sig lite piggare. Vi vaknade utvilade, gick och åt frukost och bestämde oss för att testa Elefanttrekking på Kok Chang som skulle vara det bästa stället på Phuket enligt Lonley Planet. Här skulle elefanterna ha det bra med duktiga skötare som tog väl hand om djuren. Jag har hela tiden sagt att jag absolut inte vill rida elefant då jag tycker det är några hemska djur. Stora, håriga och räliga. Men Tobbe han ville så gärna så jag gav till slut med mig.

Vi ringde till Kok Chang som kom och hämtade oss, sen köpte vi oss en 1 timmes tur. Hujeda mig. In kommer en bångstyrig, ganska liten elefant som tur var. Jag kände mig ganska nervös men det var bara att hoppa på. Första minuterna på elefantryggen kändes så där. Det gungade, gjorde ont i knävecken av ett järnrör och elefanten var alldeles hårig. Efter en stund släppte min nervositet och jag kunde börja njuta av turen. För det var faktiskt vad jag gjorde – det var en trevlig tur. Men hur mycket djungel det egentligen var vet jag faktiskt inte. Det kändes som vilken skog som helst. Inga djur såg vi mer än andra stora elefanter som gick ifatt och gick om oss. Vår ”lilla” elefant gjorde nämligen lite som den själv ville. Den stannade och åt mest hela tiden – och när den väl stannat kunde den står där ett par 3-4 minuter utan att vår ”guide” gjorde något. Men elefanten var väl hungrig antar jag.

Sitter och begrundar utsikten på vår "lilla" elefant när den tog sig ytterligare en matbild

Efter mer än halva turen stannade elefanten och åt lite till – då hoppade vår guide av, satte sig på en stubbe och rökte lite. Han tog också lite bilder på oss när vi satt på vår elefant. Där stannade vi säkert i 10 minuter. Kändes lite sådär – vi ville ju gå vidare. Som tur var hade vi en fantastisk utsikt över Karon och Kata. Hur vackert som helst – men ändå inget man kan titta på i evigheter.. =) Efter våra 10 minuter plus lite till reste guiden upp och fick elefanten att gå iväg – SJÄLV!!! Inte förrän efter typ 200 meter hoppade guiden upp på elefanten igen och började styra – då kändes det tryggt igen. Vi hade som sagt en elefant som gjorde lite som den själv ville – och jag var inte sååå sugen på att den skulle få helt fria tyglar… =)

Utsikten vi satt och begrundade i 10 minuter på vår elefantrygg

Efter en timme tackade vi för oss och hoppade av vår vän elefanten. Och jag har ändrat min uppfattning om dessa djur lite grann. Jag tycker inte de är fullt lika läskiga längre – jag kunde till och med mata en RIKTIGT STOR elefant med bananer utan att göra i brallan… =)

Nåja.. Det blev en trevlig tur trots allt. Och jag kan verkligen rekommendera Kok Chang. De kommer och hämtar dig vid hotellet, tar väl hand om sina elefanter, är vänliga och trevliga och kör dig tillbaka till ditt hotell när du känner dig nöjd med ditt besök.

Lämna ett svar