En dag i Bangkok

Från början hade vi tänkt åka till Tigertemplet som ligger utanför Bangkok där munkarna tar hand om tigrar. Där skulle vi först ätit frukost med munkarna och sedan fått se, mata och leka med bebistigrarna. Eftersom turen är ganska dyr och eftersom det är ganska mycket vatten och regn i Bangkok för tillfället så bestämde vi oss för att skjuta på det och ta turen i december när vi kommer tillbaka istället. Hade det regnat hela dagen hade det inte varit så skoj.

Nu i efterhand hade vi kunnat åka iväg på turen då det var fint väder hela dagen. Men sånt vet man aldrig. Istället tog vi en skön sovmorgon, åt en helt okej frukostbuffé, tog en tur i shoppingcentret som finns i hotellbyggnaden på Prince Palace och sen åkte vi en sightseeing tur på floden. En trevlig runda som tog cirka 1.5 timme där vi fick se hur somliga bor i trähus på pålar i floden. Många har fått flytta därifrån eftersom vattenståndet är så högt i år. Vi fick också se fina tempelbyggnader, broar, fiskfarm och en gammal dam som var på väg hem från flytande marknaden. Hon försökte sälja lite dricka till oss… =) Eller en öl till chauffören, kanske?

De här stackarna har lite otur med vattnet...

De här har något bättre tur med vattnet...

.. och de här har gett upp helt och hållet...

Efter turen blev vi avsläppta vid Grand Palace – ett riktigt stort och vackert tempel. Där tog vi en taxi till MBK för lunch och på jakten efter en extra väska. På MBK åt vi japansk Sushimi eller något liknande. Man sitter helt enkelt vid ett bord med ett kokande soppkärl framför sig och ett rullband med massa tallrikar med olika ingredienser på. Sen plockar man på sig vad man vill ha och stoppar i kärlet och kokar det tillsammans med kryddor. Till det kan man äta sushi om man vill. Hur smaskigt som helst!!

Japansk mat på ett annorlunda vis.. Hur gott som helst och lite roligt att få blanda ihop allt själv.

Efter många om och men bestämde vi oss för vilken sorts väska vi skulle ha och till sist hittade vi en fin liten resväska till ett bra pris. Så nu har vi massor med plats till allt som vi inte ska köpa…=)

Efter en hel dag på upptäcktsfärd var vi riktigt trötta när vi kom tillbaka till hotellet så det blev dusch, kvällsmat och ett par avsnitt av vänner innan ögonen föll ihop och vi somnade gott.

Lämna ett svar