Kosta Boda Art Hotell

Helgen som var lite av en hemlighet för Tobbes morbror blev en grymt lyckad helg, innehållande både det ena och det andra. Tidigt på morgonen satte vi oss i bilen och begav oss till Ljungby där vi skulle möta upp alla släktingarna och äta lite lunch hos några bekanta till Persson/Simic/Larsson. En del av oss (Tobbes morbror) trodde att vi skulle stanna där, i Ljungby på gården, över natten då det var så infon löd. Men det räckte gott och väl med en utsökt lunch och en skön ”skogspromenad”.

Ellen är redo för en skogspromenad i Ljungby

 

På promenader gäller det att hitta den längsta pinnen att bära med sig...

 

... För att sedan resa den som en flaggstång..

 

På skogspromenad ska man så klart också sitta på morbrors axlar...=)

 

Efter den härliga promenaden i solen var det dags att sätta oss i bilarna igen för att åka vidare. Slutdestinationen var Kosta Boda Art Hotell i Kosta. Där skulle vi tillbringa lördagen och söndagen med lite träning, spa, god middag, lekar, glasblåsning och shopping. Hotellet vi bodde var helt fantastiskt. All design var totalt genomtänkt och så klart var det mesta gjort av glas – Vi befann ju oss trots allt i glasriket. Varje våning och korridor hade sin egen konstnär som hade designat rummen. I mitt och Tobbes rum var det döskallar och rosor som var temat. Hur coolt som helst.  Fick inga bra bilder på döskallarna – däremot en häftig bild på vår toavask.. Jag och Tobbe är rörande överrens om att vi ska ha en sådan vask den dagen vi flyttar till hus… =)

Coolaste vask jag sett!

 

Efter att vi hade checkat in gick några av oss ner till gymet och tränade lite (eller mycket). Ett litet men naggande gott gym som hade det man behövde för att ge kroppen en rejäl genomkörare. Efter det tunga träningspasset gick de flesta och badade i spa-avdelningen. Jag valde dock att gå upp på rummet och samla krafter inför kvällen. Kände mig lite sliten, sen var jag inte så sugen på att bada heller för den delen.

Kvällen bjöd på en grym trerätters middag i restaurangen. Fast som det oftast brukar vara på finfina restauranger – VÄLDIGT lite mat… Tur att vi fick en massa bröd till maten..=) Men gott var det! Fisk till förrät och kalv till huvudrätt. SMASKENS! =)

Emil väntar på sina pannkakor som han ville ha till middag.

 

Så här glad är man när man fått goda köttbullar till middag.

Efter maten var det dags för lekledaren Anneli att ta tag i familen Wahlgren/Persson/Simic/Larsson/Wiklund och leka lite. Jag hade förberett 10 olika grenar. 3 personer skulle delta i varje omgång och det gällde för alla att gissa vem som klarade grenen bäst utan att veta vad de egentligen skulle göra. En typ av tipsrad blev det när det var klart. Grenarna hette massa olika så som ”Vem är snörigast?” Vem har bäst hålskänsla?” ”Vem är punktligast?” osv. Ett uppskattat inslag av alla både gamla och unga.. =)

Gabbe hade tungan rätt i mun när han skulle äta sin sockerbulle utan att slicka sig om munnen. Så klart vann han den grenen!

Tobbe fick för en gångs skulle vara smartast när han skulle äta upp en tallrik med smarties utan att använda händerna..=)

 

Söndagen tillbringade vi i alla outletsaffärerna som fanns på området. Först gick vi dock och tittade när de blåste glas. 7 stora skålar i timmen skulle männen göra. Det var häftigt att se hur de lyckades få skålarna att se likadana ut oavsett vem det var som gjorde det sista. Sen, som sagt, gick vi och tittade i alla affärerna. Det fanns verkligen allt, glas, leksaker, böcker, kläder, heminredning, godis osv. Jag och Tobbe var mest intresserade av kläderna och vi lyckade göra oss några fynd. Jag fyndade bland annat en jättefin kavaj från SIR – den hade kostat 2600, men jag fick den för 499. Det kallar jag ett rejält klipp!! =)
En riktigt lyckad helg helt enkelt!! =)

Lämna ett svar