Lördag i Bangkok

Ytterligare en dag i Bangkok!

Nu är det lördag eftermiddag och vi har bara kvällen och morgondagen kvar i Bangkok. Igår var en trevlig dag med mycket blandade upplevelser. Vi shoppade lite på olika varuhus och åt en Sukushi Buffé till lunch. Jag har alltid velat sitta vid ett bord framför ett löpande band med massa tallrikar som åker förbi en och så plockar man till sig det man vill äta. Det fick jag göra nu. På bordet där vi satt fick vi en gryta som kokade sen var det bara att tillreda sin egen mat. Man väljer helt enkelt de ingredienser man vill stoppa i grytan, sen kokar man det (typ fondue) och sen äter man det. vi fick också äta av en jättestor sushibuffé med massa nya saker jag aldrig har sett förut. Det var riktigt smarrigt! =) Men man har typ ingen aning om vad det är man stoppar i sig..=)

Här la vi i det vi ville få tillagat…=)

Kvällen tillbringade vi på Lumpini Stadium med Thaiboxning. Det var fräckt! Något bättre matcher än i Patong när vi var där. Kvällens höjdpunkt var nog ändå en av tränarna till killen som fightades för att få behålla sitt bälte.. Oj vad han gick på! Skrek och härjade och gestikulerade med precis varenda del av sin kropp. Det var nästan mer intressant än själva matchen..=) En Knockout fick vi se..=)

Kvällens Champion!

Efter Thaiboxningen åkte vi den dyraste taxin någonsin till Patpong som Paul (en kille som bodde och tränade på samma ställe som oss i Rawai) hade sagt åt oss att besöka. Där skulle vi titta på shoppingen, fast jag tror Tobbe var mer intresserad av alla flickorna som fanns överallt. Patpong 1 var nämligen inte bara en shoppinggata. I mitten av gatan fanns shoppingen, men längs med sidorna var det oändligt med barer med massa lättklädda flickor, vissa mer maskulina än andra. Varannan person utanför barerna försökte få in oss på olika shower, men som tur väl var så var vi inte speciellt intresserade.. Känner mig lite illa till mods vid såna där ställen… Nåväl, vi gick och strosade i våra blöta skor (då det regnade som bara den och det lilla paraplyet vi köpte hjälpte inte jättemycket) och kom till slut till Patpong 2 som vi också gick in på. Efter 60-70 meter upptäcker vi båda två att det inte finns en enda tjej. Varken på gatan eller på de olika barerna.. Det var helt enkelt en gata för pojkar som tycker om andra pojkar.. Vi vände ganska snabbt =)

I Patpong regnade det bara lite grann…=)

23.30 kände vi oss rätt möra i både kroppen, benen och fötterna så då tog vi en taxi hem till vårt lyxiga hotell och kröp ner i vår säng.

Idag har vi bestämt oss för att hålla oss i grannskapet. Vi har dock varit iväg på en marknad stor som en hel stad kändes det som. Chatuchak (Jatujak) hette den. Hur mycket shopping som helst av allt möjligt. De sålde till och med husdjur så som katter, hundar, kaniner, möss och erkorrar. Undrar bestämt hur det är att ha en ekorre som husdjur? Är det vanligt att man har det här i Thailand? Man får en något underlig känsla när man går där bland alla djuren. Ena delen av sinnet säger ”åhh vilka söta hundar och katter” och den andra delen säger ”stackars djur som sitter i de där små burarna i denna värmen”. Man kan inte riktigt bestämma sig för vad man ska tycka.

En smygbild från Chatuchakmarknaden.

Läs mer om chatuchakmarknaden

Senare ikväll ska vi, som sagt gå runt i vårt eget grannskap vid hotellet. Det ska tydligen vara bra shopping här också. Vi ska också njuta av en stor buffé till middag ikväll på 78e våningen! Där snackar vi utsikt! =)

Nu ska jag dock vila en liten stund innan Tobbe han kommer tillbaka från sin massage!

Lämna ett svar