Midsommarfirande

Alla bloggar man läser har uppdaterat sitt midsommarfirande både en, två och tre gånger. Jag är däremot lite sen på det så min uppdatering kommer först idag. Bättre sent än aldrig…=)

Midsommar firade vi med våra goda vänner i Eslöv. Som alltid när man blir hembjuden till Tomas och Carro blir det alltid mer än lyckat. Likaså denna gången. Vi var inte så många som vi brukar – men det gjorde absolut ingenting. Tyckte nästan bara det var ännu trevligare. Då hade man chansen och möjligheten att prata med alla. Den här gången bestämde Tobbe och jag oss för att stanna över på natten vilket vi inte gjort de senaste gångerna. Och det var ett väldigt lyckat drag. 04.00 knöt vi oss allihopa efter en fantastiskt trevlig, rolig och mysig kväll.

Vi åkte till Eslöv vid 16 tiden. Blev bjudna på en mycket smakfull fördrink med flädersaft, vodka och fruktsoda. Det blev lite snicksnack vid poolen innan det var dags att fixa fram maten.

Carro, Anja, Andreas och Miah snicksnakkar vid poolen

Och vilken mat sen! Här pratar vi inte om någon traditionsenlig midsommarmat a la sill och potatis, gräddfil och gräslök. Det fanns det också så klart, men även hur mycket annat som helst. Jag blev riktigt imponerad.

Carro är i full gång att duka fram all god mat.

Rökt lax som var marinerad i rödbetor, kiwi och granatäpplesallad med apelsinsaft, färskpotatissallad med sparris och hyvlad parmesan, grönsallad med jordgubbar, kycklingspett, fläskfiléspätt, massa såser och hembakat bröd. Jag åt så det nästan sprutade ur öronen på mig. Men sååååå gott!!!

Tallrik nummer 1 - det blev nog en tvåa också om jag inte minns fel.. =)

Så klart fick vi jordgubbar till efterrätt och snaps till maten precis som det ska vara.

Supergoda jordgubbar till efterrätt

 Efter maten var det dags för lite kubbspel – fast först skulle så klart drinkbordet fram. Det roliga med att komma hem till Tomas och Carro är att det finns precis allt man behöver för att göra nästan vilken drink som helst – mycket tack vare alla ”Saftkvällar” vi har haft. Det är nästan bara att peka på en drink i drinkboken och så gör man den. Först ut blev en Cosmopolitan och därefter kubbspel. Ett parti som avbröts helt abrupt då det upptäcktes jordgetingar eller jordbin i gräsmattan. Då var det inte lika kul att vara ute. Dinkandet fortsatte istället och next up blev Rom och Lime med massa krossad is – smaskigt värre. Under kvällen blev det även ett par strawberry Daquiri (Stavningen tar jag inte ansvar för =), någon melon och banandrink och så klart grillad korv. Tobbe lyckades med konststycket att springa rätt in i en glasdörr så det hamnade på senap och ketchup på rutan. Det såg riktigt komiskt ut. =) Men så fick han också ont i sin lilla tå….=)

Innan kubbspelet visade Tomas stolt upp sitt nya körsbärsträd..=)

 

Tomas förklara klart och tydligt att vi kommer att vinna bara vi gör så här...

  

Strawberry Daquiri - och i bakgrunden allt annat..=)

  

Henrik smuttar på sin goda rom och limedrink..=)

 

Anja - Lika glad som alltid! =)

 

Tomas och Tobbe lyssnar nog på Henrik skulle jag tro... =)

 

Som sagt, vid 4 gick vi och la oss, mycket nöjda med beslutet att stanna kvar över natten. Sov dock nästan ingenting då det var varmt som i en bastu. Innan vi körde hem på midsommardagen hanns det med både Hot Shot 1 och Hot Shot 2 i soffan. Precis som det ska vara när man varit på fest i Eslöv!

Tack Tomas och Carro för en mycket trevligt midsommarafton! Och tack till alla andra som också var med och gjorde kvällen så bra!

Lämna ett svar