Trasigt knä och bio

Träningen i måndags gick som sagt bra. Tisdagen likaså. Den resulterade dock  i en grym träningsvärk i nacken då det var clinching. Och ni som läst min blogg tidigare från i somras, vet hur det går med nacken när man clinchas. Framförallt när man clinchas med någon som är alldeles för stark för ens eget bästa eller med någon som inte har en aning om vad ”ta det lugnt” betyder. Så var det i måndags – Va då ta det lugnt! Jag drar så blir det nog bra… =) Träningsvärk som sagt.

Kände mig lite osugen på att träna i onsdags, trött, träningsvärk och lite ont i magen, men pallrade mig ändå dit. Det var en rolig träning – fick sparras med Sod – och jäklar i mig med stryk jag fick. Han satte mig verkligen på prov. Jag är inte riktigt så snabb som jag behöver vara för att hinna försvara mig när han sätter igång. Jobbigt men roligt.

Onsdagar på Rawai Muay Thai är det sparkar som det är fokus på. Vi fick lära oss några olika kombinationer och stod och tränade på varandra. Det gick bra. Precis som alla andra onsdagar avslutas passet med speedkicks på sandsäcken. Vi står helt sonika på 4 led och går fram till vår sandsäck, bugar och sätter igång med sparkarna. 10 på höger ben och 10 på vänster ben. Tempo! Jag var först i mitt led och började med höger – det gick jättebra. Fortsatte med vänster och det gick också bra. Inte lika snabbt dock, men det har blivit bättre. Fick beröm av Ling Lom, bugade och ställde mig sist i mitt led igen.

Sen var det min tur igen. Gick fram till min säck, bugade och satte igång med höger. Gick lika bra den här gången tills jag skulle sparka min tionde och sista spark. Knäet orkade inte hålla emot, det vek sig, jag skrek och la mig ner på golvet. Det kändes som att knäskålen hoppade hur led och sedan hoppade tillbaka igen. Exakt samma känsla som när mitt korsband gick av i höger. Hemsk känsla!

7 Thailändare runt mig som inte visste vad de skulle göra. Bad själv om att få is och linda för att stoppa blödningen. Is fanns inte, och någon linda fanns inte heller. Fick två gasbindor som man använder när man stoppar om sår osv och så lite tejp. Sen fick jag själv berätta hur de skulle göra. Lite ironiskt i all kalabalik. Is fick Diana åka och köpa i affären och sen började de prata om sjukhus! INTE EN CHANS I VÄRLDEN! Jag såg framför mig hur det hela skulle sluta – gigantisk räkning som vi säkerligen inte hade kunnat lösa. Nej tack! Jag fick min is och mitt bandage sen fick jag skjuts hem. Duschade, åt frukost och la mig vid poolen.

Efter lunch kom Annika och Erik och hälsade på. Tanken var att vi skulle sola och bada här hos oss, men det blev inte så långvarigt då solen försvann och det började regna. Istället bestämde vi oss för att åka till central festival och kolla på bio. Vi fick övertala Tobbe då han från början inte var så sugen på att se The Tourist med Jonny Depp och Angelina Jolie. Men filmen var faktiskt riktigt bra. Givetvis satt vi i första klass och fick välkomstdrink och snacks i Loungen innan filmen började. Och inne i biosalogen fick vi vars en filt, och hur mycket cola och popcorn vi ville.

En trevlig kväll… Då kändes det i knäet. Det tog sin lilla stund att ta sig fram…. =)

På väg på Bio med mitt bandagerade knä

Lämna ett svar