Tredje Anhalten På Äventyret

Bangkok – Oj vilken Stad!

 

Nu är det fredag eftermiddag och vi har tillbringat lite mer än 24 timmar i Bangkok. En ganska trevlig stad, men den är STOR.. jag har inte riktigt orienterat mig ens i närområdet ännu. När vi åker taxi ser jag nya saker hela tiden och har knappt den blekaste aning om vart vi befinner oss…=)

Nå väl, de första 24 timmarna har varit trevliga. Vi har hunnit med lite shopping, både i gatustånd men också på MBK. Alla har verkligen hyllat det här MBK, men jag vet inte det. Visst, det är stort, men är man inte en storlek S eller M så  finns det inte jättemycket roliga saker. Vill man ha billiga mobiltelefoner och Ipods så visst. Har dock lyckats hitta ett par Converse till Annika, och ett till par till mig. Hoppas bara hon blir nöjd… =)

Det ökända och populära MBK..=)

Har också tittat lite på Siam Center, Siam Paragon och något annat Siam som jag inte minns namnet på. Tog en Tuk Tuk tillbaka, men det ska vi aldrig göra fler gånger. Hur mycket avgaser som helst, inte hälsosamt för fem öre… =) Dock hade vi inte så mycket val då taxichauffören som skulle köra oss från början släppte av oss efter 500 meter. Han skällde något om Farang Farang och gestikulerade åt oss att kliva av bilen… Jag tror inte att han ville köra oss till vårt hotell, tror han tjänade för lite pengar på turen eftersom det var så mycket trafik..=)

Vi har också tagit en promenad i Lumpini Park efter att vi hade köpt biljetter till Thaiboxningen. Parken var fin, men mitt på dagen händer det inte allt för mycket. Tror det är mer rörelse på eftermiddagen och kvällen då folk tränar och umgås med varandra. Men det får vi utforska en annan dag. Ikväll ska vi se på Thaiboxning på Lumpini Stadium. Hoppas för mitt liv att det är något att se då vi har betalat 500 svenska kronor för biljetten. Hur mycket som helst! Men det ska tydligen finnas katter som sitter på mattan och tittar på matcherna..=)

Mysig bild från Lumpini Park
Lumpini Boxing Stadium

Vi bor hur coolt som helst. 73e våningen, med en fantastisk utsikt över Bangkok. Det är RIKTIGT jäkla högt. Igårkväll var vi uppe på hotellets 84e våning där de har en utsiktsplats som snurrar runt sin egen axel. Det var ganska läskigt att stå där utomhus, till och med så att Tobbe blev lite vimmelkantig.. =) Men det är fräckt som tusan. Dit ska vi gå fler gånger…=) Vi slog också iväg ett gäng golfbollar på en golfrange på 18e våningen. Trots att jag inte har den blekaste om hur man ska göra så var det ganska skoj. Fick till några bra svingar efter ett tag.. =)

Detta är usikten från vårt hotellrum på 73e våningen. Något disigt väder.. =)
Så här ser det ut på natten från våning 84.
Världens Största Bilbana..=)

 

Imorse åt vi den största frukostbuffén jag någonsin skådat. Det fanns verkligen allt man kan tänka sig. Till och med hela måltider med ris och nudlar och kyckling osv. Helt tokigt. Själv åt jag mig mätt på frukt och macka. Inte helt fel… Är lite sugen på att testa hotellets fruktbuffé. vet bara inte när vi ska hinna med det..=)

Nåja… nu ska jag försöka få på mig lite anständiga kläder så att vi kan bege oss till Lumpini Stadium för kvällen Thaiboxning.

Snart hemma! =)

Lämna ett svar