Episk helg i Stockholm

Torsdagen den 31 Januari hoppade jag och Ann-Sofie på nattåget till Stockholm för en mysig helg tillsammans. Nattåg är verkligen en smidig lösning på resande… För alla som kan sova så klart. Tror jag sov MAX 2 timmar den natten. Det var kallt, jag blev åksjuk, det skramlade och brummade och gubben som la sig sist stängde aldrig dörren till vår kupé.

Vi fick låna lägenheten i Saltsjöbaden vilket är helt perfekt!

Vi började med att handla frukost med en guldvagn, tog sedan en powernap för att ta igen den uteblivna sömnen på tåget. Sen var vi redo att ta oss an Stockholm.

Vi tog oss in till Södermalm, käkade lunch i Saluhallen och kikade in i Dannys port. Han var tyvärr inte hemma – han var i Colombia.

Sen hamnade vi på Urban Deli på Nytorget. Mitt absoluta favoritställe. Vi drack lite vin och cider och jag slörpade i ligg ett gäng ostron. 10kr styck då gäller det att passa på.

Vi blev båda lite berusade och bestämde oss för att åka tillbaka till lägenheten för att göra vid oss och sen gå ut senare på kvällen.

Sagt å gjort – tillbaka till Saltsjöbaden, dusch, lite mer vin och cider och sen in till stan igen. Där hamnade vi på Bistro Bellman, tog vars en cider och en shot och delade på en ljuvlig pasta. Och sen crashade vi båda två. Antiklimax! Och vi åkte hem igen.. Haha! Tanterna orkade inte mer.

På lördagen var vi lite olika pigga så jag åkte in till stan på egen hand, tittade på Slottet, gick i stan och käkade lunch och mötte sen upp Ann-Sofie för en bio. Mysigt att gå på bio på eftermiddagen.

Efter bion drog vi till Söder igen. Käkade sushi i närheten av Danny och gick vidare till UD. Sen satt vi där till långt in på natten.

Vi skrev ett kort till Danny som personalen gav till honom när han kom hem igen. Han till och med tackade på Instagram 💕

Det blev söndag och vi skulle åka hem ganska tidigt. Vid 8 skulle vi ta tåget in till stan och räknade då med att han god tid på oss att köpa frukost och så där. Men tji fick vi. När vi vaknade hade det kommit 30cm snö. Snö innebär kaos och inga tåg gick in till stan. Vi försökte med taxi men det gjorde resten av Stockholm också. Till slut fick vi tag på en och med 10 minuter till godo gick vi in på stationen. Phu!

Som sagt, snö innebär kaos och vi blev 3 timmar försenade till Helsingborg. Men jisses vilken fin helg. Lite synd att Danny inte var hemma men va fasen..

Lämna ett svar