Hemma igen….

Efter 17 dagars scoutläger på Rinkaby – WORLD SCOUT JAMBOREE 2011 – är jag nu hemma igen. Jag har visserligen varit hemma sedan i måndags kväll men har varken haft tid eller ork att sätta mig ner och föra över bilder och skriva en resumé av de 2 veckorna jag var iväg. Förövrigt är det nästan helt omöjligt att förklara hur jag hade det på Jamboreen. Det finns liksom inga ord som beskriver det så att andra kan förstå. Man måste helt enkelt vara på plats. Dessutom bör man nog vara scout ända in i hjärtat för att verkligen uppskatta det. Jag ska dock göra ett försök att beskriva hur jag hade det.

Jag börjar med tre ord – AWESOME, BRILLIANT och COOL. Det kan väl sammanfatta det mesta. Om jag dessutom lägger till jobbigt, galet, sjukt, roligt, varmt, regnigt, sorgligt, tufft, rörigt, dammigt och några fler verb så blir det kanske komplett..=) 2 helt galet roligt veckor har jag haft åtminstone. Jobbat som en tok tillsammans med min vapendragare Anna, alla våra fantastiska IST-are (aka funktionärer) och de bästa Sub Camp Leaders man kan tänka sig, mellan 8.00-22.00 i princip varje dag. Jag har svurit över borttappade saker och den där blå bunkern. Men jag har också skrattat galet mycket åt alla tokigheter. Jag har lyckats punktera mitt liggunderlag så att jag på mornarna vaknade utan luft under mig. Jag har ätit frukost, lunch och middag tillsammans med flera tusentals andra människor. Jag har njutit av en fantastiskt öppningsceremoni tillsammans med drygt 38.999 andra scouter. Jag har också njutit av en häftig avslutningsceremoni tillsammans med alla dessa människor och fått lyssna på Daniel Lemma, Sanna Nielsen, Kate Ryan och Europe. Dessutom har jag fått se kungen göra raketen en tredje gång tillsammans med alla oss. Jag har också lyckats packa ner fel laddare till kameran så mina bilder tar tyvärr slut efter typ redan efter en vecka cirka.

Kort sagt så har jag haft det helt fantastiskt. Once in a lifetime känns det som att detta var, även fast jag blev grymt sugen på Japan om 4 år. Vi får väl se vart i livet man befinner sig då…=) Här kommer iaf ett litet bildregn över mina veckor på WORLD SCOUT JAMBOREE 2011.

Mitt hem i över 2 veckor


Mitt sovrum i 2 veckor.. =)

Så här såg det ut innan lägret var igång

Detta ska blir Town Centre i Autumn

Så här såg det ut när lägret var igång - en del av området åtminstone

Vårt infotält i Kivik/Klarälven

Min vapendragare Anna och vår Boss Lasse... =)

Vår Lost And Found Bunker - den svor jag över ett par gånger... =)

En av våra 4 Sub Camp Leaders - Dawn

Alla IST-are på vår första INFO-träff. 18 av dem kom att bli våra lite senare..=)

Vår Infogirl nummer 1 =)

Våra Info Girls nummer 2 och 3

Och här ha vi Info Boy 1 och 2

En del av den skottska contingenten anlände med säckpipa och grajor.. =)

BBQ med det bästa Sub Camp Teamet ever!

En del av alla 39 000 scouter

Lämna ett svar