Nyår och doktorn på besök

De senaste 6 dagarna har inte varit de bästa om jag får uttrycka mig. I söndags hade vi vilodag – precis som alla andra söndagar. Vi hade bestämt oss för att cykla till en liten, liten strand som heter Ao-Saine där det skulle vara fint att snorkla. Vid lunch gav vi oss iväg på våra cyklar. Redan när vi vaknade på morgonen kände jag mig lite hängig, precis som om jag skulle få feber, så att cykla den vägen var inte det allra roligaste jag gjort. JÄTTEBRANT! Men stranden var riktigt fin och mysig och enligt Tobbe var det fint att snorkla där också. Jag orkade aldrig prova….

Stranden vi cyklade till för att snorkla

På kvällen började jag må ännu sämre med magont och ännu mer feber, vilket höll i sig hela måndagen också. Låg i sängen hela dagen och kollade på film, gick på toaletten och drack vatten och kände mig nästan bra på kvällen. Bara lite magont kvar. Jag bestämde mig dock för att skippa träningen en extra dag eftersom jag hade haft feber, vilket var en god idé för på kvällen mådde jag helt bra tyckte jag.
Vaknade däremot på natten till onsdag och mådde som jag aldrig gjort förr. Hög feber, kramper i magen och huvudvärk. Fick inte behålla något jag fick i mig. Klockan 7 på morgonen fick Tobbe nog och ringde doktorn. 2 timmar senare dök två söta kvinnor upp i vår bungalow, en doktor och en sköterska. Och de tog väl hand om mig. Det visade sig att jag hade fått en infektion i magen, hade 38 graders feber (brukar ha runt 35,5 så det var ganska hög feber) lågt blodtryck och vätskebrist. Det slutade med att jag fick dropp, 2 olika sorters mediciner i kanylen plus 4 olika tabletter som jag skulle ta 3 gånger om dagen.

Doktorn sätter dropp i min arm

 

Här är min pillerdos - det fattas dock två blå på bilden

Kalaset slutade på 10.000 baht och att jag fått leva på soppa och rumstempererat vatten i 3 dagar. Idag har jag dock lyxat till det med kokt spaghetti och ketchup. Tobbe har varit stenhård med vad jag har fått äta och inte, vilket iofs har varit bra, annars hade jag nog ätit som vanligt så fort jag inte haft ont i magen. Nu mår jag bra igen – är bara väldans hungrig hela tiden. Soppa mättar inte allt för mycket – och inte är det speciellt gott heller för den delen.

Ikväll är det däremot nyårsafton och då får jag lov att äta nästan vad jag vill så länge det är varmt och tillagat. Alltså – ingen färsk frukt, inga färska grönsaker, ingen fruktshake. Men det ska nog gå bra. Annika och Erik har ju kommit hit. De har till och med hunnit med ett besök hemma hos oss i förmiddags då deras rum inte var klart förrän 16.00 så de tog en taxi hit och höll mig sällskap när Tobbe var och tränade och så åt de lite lunch i vår exklusiva restaurang på hotellet. De såg ganska trötta ut – med all rätt – men jag hoppas de har fått vila lite och är redo för lite nyårsfirande på Baan Rim Pa ikväll. Det ska tydligen vara en av de finaste restaurangerna på Phuket. Spännande.

Imorgon blir det nog shopping och Pizza i Patong och söndag sol och bad vid någon strand – om vädret tillåter vill säga. De senaste två dagarna har varit hur tråkiga som helst. Helt igenmulet med lite regn. Tur man har legat nerbäddad i sängen då….=)

Nu ska jag börja göra vid mig för nyårsfiranden. Gott nytt år alla därhemma. Hoppas ni får en mysig och trevlig kväll vad ni än hittar på.

Ses och hörs 2011

Lämna ett svar