Plötsligt så händer det…

… och givetvis hade jag inte kameran med mig. Har blivit usel på att ta bilder känns det som. Får skärpa mig.

I vilket fall som helst… Igår gick vi på jakt efter lunch. Vi hade planer på att äta sån riktigt god thaimat som kostar 90 baht för två personer. Sån thaimat där man väljer ur olika grytor och när man sedan äter det är det så starkt så snoret smälter och svetten lackar. Men gott är det! När vi kom till stället så var maten tyvärr slut så vi fick promenera vidare. Vi stannade på en restaurang som lång intill som tydligen ägs av en svensk man. När vi gick in satt det 3 svenskar – varav den ena var ägaren – och åt ugnsstekt falukorv med potatismos. Bara åsynen av maten gjorde att det vattnades i munnen.

När vi fick in menyn kollade vi snabbt igenom den och insåg att falukorv med potatismos inte fanns. Vi frågade servitrisen om den maten fanns på menyn och fick till svar – ”Not on menu”. Däremot kunde vi få dela på det som var kvar då de andra 3 hade ätit klart.

OH MY GOD!!! Hemmagjord potatismos som till och med hade potatisklumpar kvar, falukorv med ost, dill och lök, ketchup och Slotts starka senap! Behöver jag nämna att vi båda gick därifrån med världens matkoma?! Fantastiskt gott! Det godaste jag ätit hittills vad gäller västerländsk mat. Inte för att vi har ätit jättemycket av det men det har ändå blivit ett par gånger med pasta, någon pizza och någon hamburgare. Och japanskt såklart. Men det här tog priset! Imorgon ha han tydligen svensk-husmanskost-buffé med fläskpannkaka, kålpudding och andra smaskheter. Som det känns nu så känns det kanske lockande faktiskt…. =)

Annars har vi det precis lika bra som alltid här på Phuket och i Rawai. Vi fick samma bungalow som vi alltid har haft och hotellägarna hälsade oss jättevälkomna tillbaka. Träningen är också lika bra som den alltid har varit. Långa träningspass, hårda träningspass och strukturerade träningspass. Även där blev vi varmt mottagna med kramar och handskakningar. Den enda skillnaden är väl egentligen att den här gången har vi hyrt moppe istället för cyklar då det är både billigare och smidigare nu när vi lärt oss köra – eller nu när Tobbe lärt sig köra..=) och vatten på flaska börjar ta slut i affärerna på grund av översvämningarna i och runtomkring Bangkok.

Idag blev det en träningsfri dag då jag behövde sova. Helt slut! Har legat ett par timmar vid poolen, men nu gick solen i moln och då blev det faktiskt kallt. I eftermiddag ska vi åka in till Karon och Kata och se om vi kan hitta en tröja till Tobbe. Den förra han köpte stals/försvann när vi var på Koh Lanta. Man behöver faktiskt långärmade tröjor när man är ute på kvällen. Framförallt när man åker moppe – igår hade jag till och med tröja på på dagen när vi körde och köpte nya boxhandskar till Tobbe.

Nåja – nu ska jag få lite gjort här innan Tobbe kommer tillbaka från sin massage.

Hade förresten besökarrekord på bloggen häromdagen – 185 stycken. Snart är jag ifatt både Kenza och Kissie.. Haha.. Däremot får jag INTE EN ENDA KOMMENTAR! Dåligt!

Over and out!

Ett svar till “Plötsligt så händer det…“

  • sara:

    Hej vännen! Jag som sagt följer bloggen noga. kallt 25 grader då eller?;) Häktorn är r hemma börjar träden tappa sin löv. Mysfaktorn är hög. Ha det bra Sara

Lämna ett svar