SMINKEFTERMIDDAG

Igår hade jag min söta systerdotter Emma på besök. Hon har länge pratat om att hon vill komma hit och ha en sminkkväll och eftersom vi snart ska åka iväg och vara borta länge fick vi passa på. Det blev en intensiv men rolig dag och jag tror att hon var riktigt nöjd när hon åkte hem.
Vi började dagen med lite shopping på stan, ska man sminka sig så måste man har ordentliga saker.. =) Vi passade även på att handla lite på Oj så att vi kunde laga mat och baka. Snabbt hem och gjorde Makaroner och Köttfärssås som hon hade önskat. Åt maten som visade sig vara den godaste köttfärssåsen hon någonsin ätit. Efter maten diskade vi och sen dukade vi upp hela vardagsrumsbordet med allt smink vi kunde hitta. Både Emmas och Mitt. Sen satte vi igång… 3 olika sminkningar på varandra blev det. Emma valde först en blå till sig själv, sen blev det lila och därefter rosa med glitter. Till mig valde hon först rosa med glitter, sen jättegrönt och tillslut orange. Det blev hur fint som helst. Kolla själv… =)

Världens godaste köttfärssås =)

Det här hade vi att välja mellan. Emmas längst till höger.. =)

Emma sminkar sig med blått glitter .. =)

Så här fin blev hon efter första sminkningen på sig själv. Läppglans måste man också ha såklart!

Efter 3 olika sminkningar var det dags att baka. Vi hann med både kladdkakemuffins (som tyvärr inte blev så kladdiga) och chokladbollar. Efter bakandet spelade vi lite spel – ” Vem där” har blivit en favorit. Och sen var vi ju tvungna att smaka det vi hade baka så vi satte oss och fikade en stund. Sen fortsatte vi att spela ännu mer ” Vem där”, plockepinn och 4 rundor ”Den försvunna diamanten”. När klockan blev kväll och Syster kom och hämtade Emma var vi båda två helt slut. Men vi hade en supertrevlig dag! Och som sagt, jag tror att Emma var riktigt nöjd. Man är ju inte VÄRLDENS BÄSTA MOSTER för ingenting.. =)

Chokladbollar med elvisp

Chokladbollarna skulle rullas i både kokos och pärlsocker. Fast inte på samma chokladboll så klart.. =)

Fika med chokladbollar, kladdkakemuffins och läskande Mer.. =)

Lämna ett svar