10:e resan tillsammans!

Om cirka 50 dagar åker vi på vår tionde resa tillsammans. Vi satt och diskuterade våra resor häromdagen och kunde inte komma ihåg när vi åkte vart.. Det är rätt skrämmande när man tänker efter. Att man lägger så mycket tid, kraft och pengar på en resa och har det så fantastiskt bra och att man sedan glömmer bort det så fort. Man bör nog ta fler tillfällen i akt att titta och minnas tillbaka till de stunderna. Och det har jag gjort nu… Har suttit och tittat igenom våra bilder från våra resor, och jag måste nog säga att man missar lite av känslan när man tittar på en datorskärm. Det är mer känsla i ett fotoalbum…. Som det sägs i en låt… ” I Ett Fotoalbum, där står tiden stilla”.

Här har ni iaf en resumé kring vart vi har varit de senaste 5 åren.

2006 – Hurghada och Icmeler.

Det var vårt första år tillsammans och Egypten blev vårt första resmål. Jättemysig resa. Jag upptäckte livet under vatten då jag snorklade för första gången. Jag blev iväglurad på en promenad i 35 graders värme mitt på dagen, en promenad som skulle ta en kvart enligt Tobias, men som i själva verket tog 45 minuter. Lägg till en kass mage på det så kanske ni förstår känslan. Under veckan badade vi också i den kallaste poolen någonsin.. Eller badade och badade, vi hoppade i och sprang upp igen. Inte ens barnen ville bada, så kallt var det! Summa sumarum – Till Hurghada åker vi inte igen….

Så här fint bodde vi då.

Till Hurghada

Samma år åkte vi också till Icmeler en runda. Icmeler är ett stående resmål för mina föräldrar och jag själv hade varit där en gång året innan. En jättebra resa med mycket sol, bad, supergod mat, trevliga människor, lite partaj och trevliga utflykter. Tyvärr avslutades resan med ett sjukhusbesök då Tobbe slog upp ett STORT jack i pannan när han skulle visa mig hur man simmar fjärilssim i poolen. Ett par timmar på Akuten resulterade i ett par stygn och en sjukhusräkning som vi fick pruta på för att kunna betala och sen fick vi tigga till oss taxi som kunde köra hem oss gratis. Icmeler, Turkiet

Så här snygg blir man av gyttje- och mineralbad.

2007 – Malta och Alanya

I juni styrde vi kosan mot Malta. Ett resmål som många verkligen har hissat. Vi däremot har dissat det kraftigt efteråt. Ingen god mat, nästan inget att göra, tråkigt att bada i havet och utflykter som lever på falsk marknadsföring. Nej, dit åker vi inte igen!

Den blå lagnuen skulle erbjuda sol och bad – Tjoflax. Den ytterstminimala stranden var knökfull..

Malta semester

I augusti samma år åkte vi till Alanya – varför kan jag inte riktigt svara på. Vi ville väl prova något nytt. Jag själv var där tillsammans med Sara 2005 och hade sjukt roligt. Men tillsammans med en käresta blir det inte riktigt samma sak. Vi hade det ändå bra med mycket sol och bad och fantastiskt god mat. Men utelivet – det lämnade vi till de andra.

Alanya och Antalya

Världens bästa Tobias väntar på supergod mat – Hos Håkan om jag inte missminner mig.

2008 – El Gouna

2008 åkte vi bara på en utlandsresa tillsammans i början på sommaren. I augusti åkte vi dock på vars ett håll.. Jag till Rhodos med Sara och Tobbe till Las Vegas med sitt jobb.

I Juni 2008 bestämde vi oss i vilket fall som helst för att testa ett nytt ställe i Egypten. Vi gillade ju trots allt att snorkla i röda havet sist vi var iväg. Några vänner hade varit i El Gouna så vi tänkte att vi kunde testa. En trevlig resa på alla sätt och vis, dock fortfarande väldigt tråkig mat. Trevliga utflykter TROTS magsjuka, varmt vatten i poolen och en häftig hamn med många riktigt fina båtar.

Så här fint hade vi det på vår tur ut i öknen när vi hälsade på Beduinerna utanför El Gouna. Solnedgång väntar vi nog på tror jag.

2009 – Kemer och Berlin

Det här året ville vi testa något helt nytt. Kemer hade vi bara hört talas om, men vi kände ingen som hade varit där tidigare. Så vi bestämde oss för att testa. Och det ska vi inte göra om fler gånger. Trist ställe, nästan inget folk, inga roliga utflykter. Men god mat, fin strand att bada vid, mycket sol och en trevlig födelsedag blev min sammanfattning av den här veckan i Kemer

Varsågod och slå dig ner… =)

Vecka 44 lånade bästa Christian ut sin lägenhet i Berlin till oss när han själv var iväg på resande fot. Vi tog flyget från Köpenhamn och stannade i Berlin i 6 dagar. Så kulturella och historiska som vi var den veckan har vi nog aldrig någonsin varit tidigare i våra liv. Men fy tusan vad trevligt det var. Och Berlin var och är fortfarande en av mina favoritstorstäder – Ingen tvekan!

I Berlin träffade Tobbe på Britney Spears…=)

2010 – Sharm El Sheik och Thailand

En vinterkväll hemma hos mina föräldrar fick vi alla 4 ett ryck och bestämde oss för att åka till Egypten tillsammans under vecka 8. Och så blev det.. En riktigt skön vecka med mycket sol och bad, härlig snorkling, mycket skratt men tråkig mat blev sammanfattningen av veckan i Sharm el Sheikh. Ska jag åka tillbaka till Egypten någongång så väljer jag helt klar Sharm el Sheikh igen – helt klart den bästa snorklingen jag har upplevt!

Så här trevligt hade vi det på en av våra snorklingsturer i Sharm el Sheikh.

I Juni åkte vi iväg på den allra bästa resa jag/vi någonsin gjort. Vi åkte till Thailand. Först 2½ vecka på Phuket med thaiboxningsträning, sen 2 dagar på Koh Samui och 1 vecka på Koh Tao och till sist 4 dagar i Bangkok. En månad som inte kunde bli bättre än den blev. Hade det hur bra som helst, massa träning, massa sol och bad, supergod mat, roliga utflykter, trevliga människor.. Inga sorger och inga besvär. Vi hade det så bra att vi bestämde oss för att åka tillbaka igen….

Så här fint hade vi det i Juni, och så här fint ska vi hade det i December och Januari.. =)

Lämna ett svar