Sista dagarna på Koh TaoEn vecka på Koh Tao gick verkligen snabbt. Kändes som att vi bara kom och sen åkte iväg igen. Hade iaf en jätteskön vecka på den lilla ön. Dock var den lite för liten för min smak. Fanns inte så mycket att hitta på mer än att dyka (om man nu kan göra det) och snorkla. Och jag måste nog säga att snorklingen är finare i Egypten än vid Koh Tao. Iaf vad jag har upplevt den här gången. Grumligt vatten, dålig sikt och lite fiskar. Däremot var det någon som lyckades se några hajar när vi var ute på en snorklingstur, men varken jag eller Tobbe såg dem. Snorklingsturen var åtminstone en av de bättre vi har varit på. 5 olika ställen att snorkla på och inte flera timmars båtresa mellan stoppen. Precis i vår smak. Det är annars värderlöst att åka ut med båt, sitta och glo i flera timmar för att sedan få snorkla i 40 minuter och sedan ge sig iväg med båten ett par timmar till för att snorkla en sista gång innan man åker hem igen. Så har vi haft det tidigare. Den här var som sagt mycket bättre!! Lagom långa turer mellan stoppen. Synd bara att det var så lite fisk.En söt liten bild från vår snorklingstur.
Koh Tao var som jag tidigare nämnt helt fantastiskt. Jag tillbringade mina dagar på stranden, plaskandes i det varma vattnet och drack en och annan fruktshake. Kopplade av helt enkelt. Vi bodde jättetrevligt med jättefin utsikt. Däremot en pina att gå upp till vårt hus varje dag.. Det var ganska brant kan jag meddela. Vi fick däremot en lite kompis där uppe på toppen. En svart liten katt som var jättekelig. Jag försökte prata med den och berätta att den skulle  få lite mat dagen efter och den svarade mig med att den förstod. På morgongen när vi skulle åka iväg på snorklingsturen var katten fortfarande kvar på vår terass. Han låg och vilade i Tobbes handduk. På eftermiddagen när vi kom hem köpte vi med lite kattmat till vår kompis, men då var kompisen inte kvar. Och kom gjorde han inte heller. Tror han missuppfattade mig, han trodde nog att han skulle få maten på morgonen. Så den smarriga tonfiskmaten fick vi ge till en kompis till vår kompis.. =)Detta är vår kompis som tyvärr inte dök upp sista dagen….
I onsdags åkte vi tillbaka till Koh Samui för övernattning. Eftermiddagen och kvällen blev väldigt lugn. Vi badade lite, Tobbe gick och fick massage och jag vilade. På kvällen åt vi ganska god mat och kollade på film. Vi var båda glada över att få lite mjukare sängar, då sängarna på Koh Tao var hårda som sten. Ont i höfterna efter att ha legat på samma sida i typ 5 minuter..=) Däremot drömde jag att jag hade insekter i sängen hela natten så jag sov inte jättemycket.. =) Men men… 9.30 gick planet till Bangkok iaf. På flygplatsen visade det sig att vi inte hade några biljetter till Bangkok… Vi var helt enkelt inte bokade.. Så det var bara att hosta upp 1200 spänn var för att köpa oss vars en biljett. Tur att det fanns plats på planet… =)


Jag tog dåligt med bilder de sista dagarna på Koh Tao därför blev det sparsamt i det här inlägget…

Nu är det dock dags att utforska Bangkok och Do Some Serious Shopping!

Vi hörs!

Lämna ett svar