Har din stor näsa?

Tänk vad fort tiden går. Sist jag skrev så var det exakt 4 veckor till vår resa. Idag är det bara 11 dagar kvar! Helt tokigt..=) Det känns att det är på väg.. Jag är uppe i varv hela tiden. Massor att göra på jobb, saker som ska fixas med uppgifter, rättningar, betygssättningar, konserter och annat. Samtidigt som det är jobbigt så är det ändå ganska roligt. Det är ju juletider och det innebär massa mys.

1:a advent hade jag sötaste lilla Emma här hemma. Vi bakade pepparkakor så det stod härliga till, och sen spelade vi en massa spel. Och givetvis kollade vi på Pippi Långstrump när hon firar jul. Det är ett måste!

Full rulle med att baka pepparkakor

När Emma och jag bakar pepparkakor har vi haft som tradition att först gå nerpå stan och köpa ett par nya pepparkaksformar. I år hade hon fuskat och redan köpt nya som hon hade med sig. I vår pepparkakssamling finns det mesta faktiskt – Hundar, älgar, krokodiler, noshörningar, fötter och glassar. Givetvis har vi de klassiska också med granar, grisar, gubbar och gummor. Men de är inte lika roliga. Det hör också till traditionerna att en plåt med kakor blir brända. Det lyckades vi även med i år…=)

En utav plåtarna med peppisar som INTE blev brända

 

 Under vårt pepparkaksbak ska också pepparkakorna dekoreras så klart. Glasyr i olika fäger piffar upp det hela. I år var det HUGO som gällde på de flesta kakorna..=) En framtida pojkvän kanske?

Emma i full färd med att dekorera pepparkakorna

 

Ganska så fint va?

 

Efter pepparkaksbaket vankas det sällskapsspel. I år var det plockepinn och Vem där som lockade allra mest. Faktiskt riktigt roligt! Eftermiddagen avslutades med en stund med att fira jul med Pippi Långstrump.

Emma är grym på Plockepinn

 

Likaså på Vem där som hon faktiskt vann!

Lämna ett svar