Helgens sista dag!

Så var det söndag och ännu en helg är på väg mot sitt slut. Det är helt tokigt vad tiden springer iväg. Skönt ibland dock, speciellt nu när man börjar räkna ner till sommarlovet.  26 arbetsdagar kvar sen väntar ett härligt, skönt och efterlängtat sommarlov. 41 dagar kvar tills planet lyfter från Kastrup och tar oss till Thailand. Har nog aldrig längtat efter en resa så mycket som jag gör efter den här. Det ska bli något alldeles extra.

Satte mig en stund och försökte ta reda på några bra svar kring mina funderingar om vindruvorna. Det var faktiskt inte så svårt som man kan tro, och svaret var inte heller så klurigt som man kanske kan tänka sig.

De så kallade kärnfria druvorna har egentligen kärnor i sig också. Men de är pytte, pyttesmå och märks alltså inte. Det är bara små frön, som också kallas embryon som helt enkelt har slutat växa. Att fröna slutar växa kan faktiskt ske av sig självt eller med hjälp av mänsklig påverkan. Man kan helt enkelt befrukta växten med pollen eller lura den genom att spreja ett ”hormon” som får växten till att tro att den redan har utvecklat kärnor och istället lägger energin på att bara producera själva vindruvan.

Jag tyckte själv att frågan var ganska klurig och lurig. Men själva svaret gjorde ju faktiskt en ganska besviken. Nu var det inte lika roligt längre.. Haha… =) Nåväl, nu vet vi hur det fungerar åtminstone.

                                                                                                                                                                                

 

Dagens klurighet, som min Kärlek egentligen ställd mig igår var ”Finns det egentligen någon sorts evighetsmaskin?” Det kan man ju ta och fundera på.. Ska göra lite research och se vad jag kommer fram till. Men inte just nu….

Nu väntar en tur till Rydebäck och dansuppvisning, sedan middag och en massa MIFFO-rättande. Under de senaste fem veckorna har jag blivit mer och mer övertygad om att jag INTE ska bli någon teoretisk lärare. Fy tusan för alla rättningsuppgifter. Det finns roliga saker att göra här i livet, Helt klart!

Skön söndag på er!

Lämna ett svar