Life goes on

Här på Koh Samui fortsätter livet i sin gilla gång. Det känns lite märkligt när man tänker på alla som har börjat jobba där hemma och skolorna som kommit igång. Själva ska vi inte tillbaka förrän i Januari.. Som sagt, en något märklig känsla men samtidigt riktigt, riktigt skönt!

Iförrgår tog vi vår kära Beast och körde till Lamai – den näst största stranden här på ön. Det var en riktigt trevlig strand, något mindre än Chaweng och mycket lugnare. Lagom underhållande med affärer och restauranger på gatan som löper längst med stranden. Ett trevligt ställe som vi faktiskt funderar på att kanske komma tillbaka till senare mot slutet av vår resa. Men vi funderar bara… =) När vi var på väg hem från Lamai stannade vi till på ett Thaiboxningsgym en liten bit utanför Lamai. Tanken var att vi bara skulle stanna där en halvtimme ungefär för att se hur deras träning såg ut. Det slutade med att vi stannade i över 2 timmar då himlen bara öppnade sig och regnet öste ner. Till slut fick vi ändå trotsa regnet och köra hem. SÅÅÅÅ KALLT! Frös fötterna och händerna av oss! Vi kom ju direkt från stranden vilket bara innebär strandkläder. Inte det bästa när temperaturen sjunker ner mot 25 strecket..=) Däremot fick vi avnjuta en riktigt god Grön Curry med Kyckling på en trevlig restaurang. Dit ska vi gå fler gånger…=) Avslutade kvällen med en film i soffan!

Vår kära moped The Beast!

Dagen igår gick i väntans tecken..=) Vi började morgonen med en joggingtur och lite knäövningar. Satte oss och jobbade våra 3 timmar för att sedan packa väskan och bege sig till stranden. Vi upptäckte då att vår Beast hade fått punktering på bakhjulet. En snäll Thailändare som jobbar här på Sweden Samui Village fick pengar i handen och tog moppen till verkstaden. 40 minuter senare kom han/hon (Vi vet faktiskt inte vilket i dagsläget) tillbaka med en trasig slang, en lagad moped och växel. Det kalaset kostade oss 180 baht..=) Så klart började det regna under tiden så det var bara att sätta sig och vänta igen. 2 timmar senare var det klart, men då hade klockan blivit för mycket så det kändes inte lönt med stranden.

Som sagt, Himlen öppnade sig!

Istället körde vi till gymet för att förhandla om priset och även betala så att vi kan träna där utan problem. På vägen dit körde vi ner i en stor jäkla gyttjegrop. Jag vill absolut inte veta vad som fanns i den gropen… Halva moppen dränkte och både mitt och Tobbes vänsterben upp till knäet doppades i gropen. Efter det luktade allt buffelbajs..=) Framme vid gymet fick vi låna en slang så att vi kunde skölja av våra fötter, skor och även mopeden och sen bestämde vi oss för att tvätta det. 60 baht kostade det att få moppen tvättad av en nitisk farbror som höll på i över 40 minuter. Så då fick vi vänta igen..=) Men ren och fin blev den, och nu skiner den som aldrig förr.

Idag har vi haft vilodag från allting så dagen har vi spenderat vid Choeng Beach. Massa sol har vi fått och Tobbe har lyckats bli röd som en kräfta..=) Ikväll blir det lugnt, lite god mat och en film så att vi är pigga och glada när klockan ringer 6.45 imorgon. Då ska det boxas så det står härliga till..=)

Den här är till lilla Emma - En hel vägg med Hello Kitty saker.. =)

Hoppas ni har det fint där hemma. Tänker på er lite ibland..=)

Lämna ett svar