Moppe, moppe, moppe

Idag har det varit en göttig dag. Efter att jag surfat och bloggat ett par timmar blev jag trött och kunde somna igen. Sov till drygt 8, åt lite frukost och duschade. Sen blev vi skjutsade till Tesco Lotus – ett stort köpcentra – där vi kunde köpa lite nödvändigheter som frukost, toapapper och vatten. Där finns tydligen också både bowling och bio så dit lär vi nog komma fler gånger.

Vi fick också hyrt en moppe idag av de vi hyr lägenheten av. Lite halvpirrigt att köra moppe här i Thailand med vänstertrafik och andra konstiga regler så som ”jag kör lite hur jag själv vill”. Men Tobbe han sköter det alldeles utmärkt. Min uppgift är mest att sitta bakpå och se söt ut och påminna honom när han kör på fel sida av vägen…=) Moppen har vi använt flitigt idag. Vi har kört runt i flera timmar. Kollat Thaiboxnings gymet, kollat stranden, marknader osv. Nu har vi lite mer koll på vart saker och ting finns. Vi har också lyckats äta lite smarrig Thaimat idag. Lunchen gick på hela 80 baht för oss båda..=) Inte helt fel. Gott var det också. Kvällsmaten blev dock en aning dyrare, men så orkade vi inte heller leta efter något annat ställe just för tillfället. Dessutom började det störtregna så det var bara att gilla läget.

Nu ska vi snart sätta igång en liten film innan det är dags att nanna kudden. Idag känns det som att man kommer kunna sova hela natten. Gäller att vara utvilad till i morgon då förträningen sätter igång. Nu är det slut på slöandet – dessutom är mina godisnappar också slut så nu blir det andra fasoner på tillvaron…=)

Bananer på terassen

4 steg ut till poolen

Första bilden från Chaweng Beach

2 svar till “Moppe, moppe, moppe“

  • Annika:

    Haha, och ni som klagade på oss i vintras och tyckte det var vansinnigt att köra runt på moppe… Men ni ser, hur kul det är!
    Hade strålande sol igår här hemma men idag är det grått så ni får hälsa solen från mig 🙂 Kram

  • Anneli:

    Vill bara tillägga att vi aldrig klagade på er. Däremot håller jag fortfarande fast vid att det är galet att köra runt på moppe när det inte finns några trafikregler och alla gör lite som de själva vill. Men ibland har man inget val. I vintras klarade vi oss med cykel och taxi – det hade aldrig gått här.. Vi bor ju mitt i ingenstans…=) Men Tobbe han sköter det alldeles utmärkt. Nu behöver jag inte påminna honom om att köra på rätt sida speciellt ofta längre…=) Lovar att hälsa solen från dig så fort jag ser den. Idag har den lyst med sin frånvaro bakom alla molnen. Och nu ikväll har det regnar. Det har till och med varit så kallt så att man har fått pigghud… Hua…=)

Lämna ett svar